След като Джаред Къшнър, зетят и близък съветник на американския президент Доналд Тръмп,

...
След като Джаред Къшнър, зетят и близък съветник на американския президент Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Компанията на Джаред Къшнър получила големи заеми след срещи в Белия дом

След като Джаред Къшнър, зетят и близък консултант на американския президент Доналд Тръмп, загуби достъп до най-високото равнище на класифицирана информация с гриф " строго секретно ", работата му като дипломатически медиатор може да бъде затруднена, съобщи Асошиейтед прес.

Достъпът на Къшнър беше намален от " строго секретно " на " секретно " равнище, което може да се окаже проблем в ролята му на представител на администрацията за мирния развой в Близкия Изток. Други договарящи, които са се занимавали с тематиката, декларират, че достъпът до строго секретни документи е от изключителна значимост. Един от тях съпоставя ситуацията на Къшнър с " пердах с една ръка, вързана на гърба ". Друг го дефинира като " хвърчене на сляпо ", оповестява АП. Белият дом акцентира, че Къшнър няма да загуби поста си. Но загубата на достъп повдига въпроса за какъв брой време, отбелязва АП.

Междувременно в. " Ню Йорк таймс " оповестява, че компанията на Джаред Къшнър е получила заеми на обща стойност над половин милиард долара от две финансови организации след срещи на високопоставени техни представители в Белия дом, предават Агенция Франс Прес и АП.

Миналата година  Къшнър се е срещал няколко пъти с Джошуа Харис, един от основателите на фонда " Аполо глобал мениджмънт ", и е разговарял с него за пост в Белия дом, който той не е получил, оповестява вестникът. През ноември 2017 година обаче фондът е разрешил отпущането на заем от 184 млн. долара на компанията на Къшнър.

Зетят на президента се е срещнал и с основния изпълнителен шеф на банката " Ситигруп "  Майкъл Корбат. Малко след това компанията " Къшнър " е получила заем от 325 млн. $.

Кристин Тайлър, представител на компанията, удостовери заемите, но отхвърли като неоснователни всевъзможни съмнения, че постът на Къшнър в Белия дом е повлиял на връзките с финансовите институции. Статии като тази във в. " Ню Йорк таймс " се пробват да очернят забърканите компании и финансови институции, като загатват за връзки, които не съществуват, разяснява тя пред Ройтерс.

По-рано нощес беше обявено, че банковата администрация на щата Ню Йорк е поискала от " Дойче банк ", " Сигначър банк " и " Ню Йорк къмюнити банк " информация за заемите, отпускани на компанията за недвижими парцели, благосъстоятелност на фамилията на Джаред Къшнър, напомня Франс прес.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР